Langsung ke konten utama

Perihal Gitar

Latihan Tabs, Skala Dan Akor Gitar gitar mangrupakeun waditra fretted anu biasana boga genep senar. sora anu projected boh acoustically, make kerung kai atawa plastik na kotak kai (pikeun gitar akustik), atawa ngaliwatan amplifier listrik sarta spiker (pikeun gitar listrik). Hal ieu umumna dicoo ku Strumming atanapi plucking senar jeung ramo, jempol atawa fingernails tina leungeun katuhu atanapi ku pick bari fretting (atawa mencet ngalawan frets) senar jeung ramo leungeun kenca. gitar mangrupakeun tipe chordophone, tradisional diwangun tina kai jeung strung kalayan boh Gut, nilon atawa string baja tur dibedakeun ti chordophones lianna ku konstruksi sarta tuning. Gitar modern ieu dimimitian ku gittern, vihuela, nu opat-Tangtu Renaissance gitar, sarta lima Tangtu Baroque gitar, sakabeh nu nyumbang ka ngembangkeun angklung genep string modern. Aya tilu tipe utama gitar akustik modern: gitar klasik (nilon-string gitar), jeung baja-string gitar akustik, sarta gitar archtop, nu kadangkala disebut jazz gitar. Nada hiji gitar akustik dihasilkeun Geter senar ', amplified ku awak usik gitar, nu tindakan salaku chamber resonating. Gitar klasik anu mindeng dicoo salaku instrumen solo make tehnik ramo-petik komprehensif dimana unggal senar ieu plucked individual ku ramo pamuter urang, sabalikna tina keur strummed. istilah ramo-picking oge bisa ningali ka tradisi tangtu rahayat, blues, bluegrass, jeung nagara maen gitar di Amerika Serikat. Gitar bass akustik mangrupakeun instrumen low-pitched yen hiji oktaf handap gitar biasa. gitar listrik, diwanohkeun dina taun 1930-an, ngagunakeun hiji panguat sarta spiker nu duanana ngajadikeun sora tina alat cukup pisan kanggo performers sarta panongton ngadenge, tur, nunjukkeun yen eta ngahasilkeun hiji sinyal listrik nalika diputer, eta sacara elektronik tiasa ngamanipulasi jeung bentuk nada ngagunakeun hiji ekualiser (misalna bass sarta kadali nada treble) jeung rupa-rupa badag unit epek elektronik, leuwih paling ilahar dipake keur distorsi (atawa overdrive) sarta reverb. gitar mimiti amplified padamelan awak usik, tapi awak kai solid ieu pamustunganana kapanggih leuwih cocog dina mangsa 1960-an tur 1970-an, sabab eta kirang rawan dihoyongkeun akustik eupan balik howls. Salaku kalawan gitar akustik, aya sababaraha jenis gitar listrik, kaasup gitar hollowbody, gitar archtop (dipake di gitar jazz, blues na rockabilly) jeung gitar solid-awak, nu loba dipake dina musik batu. The nyaring, sora amplified sarta kakuatan sonic tina gitar listrik dicoo ngaliwatan amp gitar geus maenkeun peran konci dina ngembangkeun blues sarta musik rock, duanana minangka instrumen pengiring (maen riffs jeung grup titinada) Calung solos gitar, sarta dina loba batu subgenres, musik metal utamana beurat jeung punk batu. Gitar listrik geus miboga pangaruh utama dina budaya populer. gitar ieu dipake dina rupa-rupa genres musik di sakuliah dunya. Hal ieu dipikawanoh salaku instrumen primer dina genres kayaning blues, bluegrass, nagara, nya eta Flamenco, rahayat, jazz, jota, mariachi, logam, punk, reggae, batu, jiwa, sarta loba bentuk pop. Perihal Gitar